Ginger schampo och balsam

Emellanåt lider jag av torr och kliande hårbotten. Speciellt under vinterhalvåret, då min hy generellt blir torrare, så märks det även på min hårbotten.

Det finns massvis med produkter som sägs hjälpa mot trilskande hårbottnar, men mitt allra bästa tips är: applicera balsam även i hårbotten! I alla år har jag fått lära mig att man bara ska ha balsam i längderna. Men för några år sen fick jag tipset av en frisör att återfukta hårbotten genom att ha balsam där och sen dess mår min skalp mycket, mycket bättre.

Jag tänkte att vi ändå skulle titta på en hårduo som sägs vara bra för bråkande hårbottnar; schampo och balsam från The Body Shops Ginger-serie.


Först och främst; de här luktar verkligen ingefära! Har man svårt för den doften ska man hoppa över dessa produkter. Jag älskar ingefära i mat och dryck och ändå hade jag lite svårt att vänja mig vid hårprodukter som luktar just ingefära.

Schampot är ganska rinnigt och känns därför lite odrygt. Jag får ta ganska mycket för att jobba upp ett rikligt lödder, som jag gillar. Balsamet faller mig lite mer i smaken då det har en tjockare konsistens och lämnar håret mjukt och lättkammat.

Huruvida det hjälper en torr hårbotten eller ej kan jag inte riktigt svara på då jag inte lider av det just nu.

Tyvärr känns det som håret blir fett rätt fort och det i kombination med doften och det odryga schampot gör att jag inte kommer köpa de här igen.



RSS 2.0