Nedmattande produkter

Idag tänkte jag recensera två produkter som jag haft höga förväntningar på, men som blivit lite av ett platt fall...

Jag har ganska normal hy, men den kan bli yttorr och jag känner framförallt av det under vinterhalvåret. Jag försöker verkligen att både återfukta och återfetta huden, men tyvärr räcker det inte alltid till. Då kan jag känna att det stramar lite kring näsa och mun medan pannan istället försöker kompensera torrheten med att producera mer fett. Så att pannan i slutet av dagen känns flottig är tyvärr mer regel än undantag och det är en känsla jag inte gillar!




Jag har provat två olika produkter som båda påstår sig ska avhjälpa den här "flottigheten"; Clarins Pore Less Blur And Matte Stick samt Figs & Rouge Hydra Matte Pore Correct Velvet Cream.

Sticket från Clarins ska "sudda bort" porerna och absorbera överflödig olja. Det är ett himla smidigt format (stiftet är litet och går ner i vilken partyväska som helst) och går att använda även ovanpå make up. Då trycker du bara sticket mot t ex pannan. Och ja, det fungerar jättebra för stunden. Huden blir faktiskt "blurrad" och nedmattad. 

Krämen från Figs & Rouge innehåller hudvårdande ingredienser och ska hjälpa till att återfukta huden samtidigt som den är nedmattande. Den här fick jag i Glossybox adventskalender och har använt i stort sett varje dag sen dess, som ett sista steg i min hudvårdsrutin. 

Likheten mellan dessa två produkter är konsistensen och det omedelbara resultatet. De känns lite smörigt pudriga (haha, jag kan inte förklara det bättre 😄), är väldigt sköna mot huden och ger ett "blurrat" och matt resultat. 

Men! Och det här är ett stort Men! Efter några timmar med någon av dessa produkter är min panna ännu fetare än om jag inte använder dem! Det är som att produkterna i sig har "smält" och flottat ner pannan. Clarins-sticket är smidigt att dutta på igen, men jag hade hoppats på ett lite mer långvarigt resultat än några timmar.

Så summa summarum; man får fin omedelbar effekt av dessa två nedmattande produkter, men de håller inte blankheten borta i mer än ett par timmar. För min del fortsätter sökandet efter my holy grail.


RSS 2.0